Hoeveel gebruikers heeft Facebook?

People with emojis

Facebook is met meer dan 2 miljard gebruikers het grootste social media platform ter wereld. In totaal zijn er bij Facebook zo’n 600 miljoen accounts actief.

Wat is Facebook?

Facebook is een social mediaplatform waarbij je contacten kunt maken met vrienden, familie en anderen die je zoekt. Je kunt berichten posten, foto’s plaatsen en video’s uploaden. Ook kun je leren kennen mensen in de buurt die je interesseren. Daarnaast heb je toegang tot Pageviews, likes, volgers enzovoort. In Nederland zijn er over de 1.2 miljoen gebruikers in Nederland. Hiervan gebruikt 1/3 dagelijks Facebook.

Facebook tags

Wat zijn de belangrijkste functies van Facebook?

Facebook kent veel verschillende functies, maar wat wil Facebook nu precies bereiken? Hieronder leggen we uit welke belangrijke functies het platform heeft.

– Gemeenschappelijke activiteiten
– Contact met familie, vrienden of andere collega’s op
– Kijken naar berichten en foto’s van anderen- Volg je favoriete sportclub, band of journalist
– Schrijven je eigen blog of website

Naast het hebben van een Facebook-account, kan het ook slim zijn om een account te nemen bij Twitter of Snapchat. Hierdoor heb je toegang tot meer content en kun je sneller contact opnemen met anderen.

Resultaten uit onderzoek naar Facebook-gebruikers

Hieronder worden verschillende cijfers benoemd die betrekking hebben tot het gebruik van Facebook:

  • Facebook heeft inmiddels 1.2 miljard gebruikers. Dit is een stijging van meer dan 20 procent ten opzichte van vorig jaar (2021). Een derde van de Facebookgebruikers is onder de 35 jaar oud. Dit komt neer op 600 miljoen gebruikers. Daarnaast is het aantal mensen dat regelmatig meerdere keren per dag op Facebook klikt groter dan het aantal mensen dat één keer per week of maandelijks meerdere keren per dag op Facebook klikt.
  • Facebook is inmiddels een belangrijke bron van informatie voor meer dan de helft (55%) van alle mensen die het social media platform gebruiken. Dit is een stijging van 9 procent ten opzichte van vorig jaar. Onderzoekers vermoeden dat dit komt doordat er meer content over Facebook verspreid wordt, onder andere door de aanwezigheid van meer politieke artikelen.
  • Meer dan de helft (57%) van alle Facebook-gebruikers geeft aan dat het social media platform hen helpen bij hun dagelijkse bezigheden.
  • Facebook is niet alleen een social media platform, maar ook een middel om contact te kunnen leggen met anderen. Ruim de helft (52%) van alle Facebook-gebruikers geeft aan dat het social media platform hun bezoek aan andere websites en internetpagina’s help bij het vinden van informatie.
  • De meeste Facebook-gebruikers (84%) vindt het prettig om informatie over zichzelf te delen.

People with emojis

Waarom werd Facebook gecreëerd?

Facebook werd in 2004 gecreëerd door Mark Zuckerberg. Waarom? Dat is een interessant en controversiële vraag. Volgens sommigen was het idee om een online platform te creëren waar iedereen elkaar kon bezoeken en praten, maar anderen denken dat het bedoeld was als plek om de naam Facebook te promoten. In ieder geval is Facebook een groot succes geworden en heeft het meer dan 2 biljoen actieve gebruikers.

Wat doet Facebook?

Facebook doet onder andere het volgende: a) het verzamelen en bewaren van informatie over de gebruikers, b) het delen van content (video’s, foto’s, artikelen, enz.), c) het opslaan van contacten met anderen (naam, e-mailadres, website), d) het promoten van producten en diensten.

Wat zijn de 10 voordelen van Facebook?

1) Facebook is gratis en heeft een enorm aantal actieve gebruikers.

2) Facebook is erg populair en wordt als een goed medium gezien door veel mensen.

3) Via Facebook kunnen je contacten met anderen opbouwen en verder ontwikkelen.

4) Het delen van content op Facebook levert vaak resultaten op (zoals bijvoorbeeld meer volgers, like’s, Shares).

5) Via Facebook kunnen je relaties opbouwen met andere mensen.

6) Door te gebruiken Facebook kunnen bedrijven mensen bereiken die ze anders niet zouden bereiken.

7) Het is gemakkelijk om advertenties op Facebook te plaatsen, wat een goede return oplevert.

8) Het is mogelijk om content op Facebook te delen met andere mensen, zodat ze het kunnen bekijken en actief kunnen worden bij het verspreiden van content.

9) Door content te delen kunnen mensen elkaar beter leren kennen.

10) Door content te delen op Facebook kunnen mensen elkaar helpen met het vinden van informatie.

Wat zijn de 10 nadelen van Facebook?

1) Het is mogelijk om content op Facebook te plaatsen die belachelijk kan klinken of heel onschuldig lijkt, maar toch kan negatieve reacties oproepen.

2) Door content te delen op Facebook kan je relaties kwijtraken of conflicten veroorzaken.

3) Het kan lastig zijn om content op alle gebruikers afstandelijk te houden, omdat iedereen dit dag en nacht kan bekijken.

4) Het is moeilijk om advertenties te plaatsen waar je wilt dat ze door iedereen worden gezien.

5) Het kan lastig zijn om contacten op te bouwen met andere mensen.

6) Het is lastig om content te veranderen of aan te passen aan de behoeften van je gebruikers.

7) Het is lastig om je privacy te beschermen.

8) Facebook kan leiden tot burn-out of depressie als je het gebruik van het platform overdreven aanvaard.

9) Facebook kan in slechte financiële situaties komen als je het moeilijk vindt om advertenties te plaatsen of andere content te verzorgen.

10) Facebook kan leiden tot conflicten met andere mensen, omdat iedereen zich het wantrouwen herinnert waarmee je eerder contact hebt opgebouwd.

Waarom is het belangrijk om je privacy te beschermen op Facebook?

Facebook is erg persoonlijk en je relaties kunnen op het spel staan. Het is dus belangrijk dat je je privacy behoudt. Je kunt ervoor zorgen dat anderen niet zomaar alles kunnen zien wat je doet op Facebook, door content te verbergen of contacten te blokkeren.

Je kunt ook proberen om je privacy te beschermen door je account aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld zorgen dat je geen informatie geeft over jezelf aan derden, of dat je niet meer contact leent met vreemden.

Is er een gratis versie van Facebook?

Facebook is een ideale manier om in contact te komen met vrienden, familie en anderen. Het platform is populair bij iedereen, van de baby tot de oudere generatie. Naarmate Facebook wordt gebruikt, groeit het aantal gebruikers steeds verder. In april 2019 had Facebook 2.2 miljard gebruikers! Dit zijn mensen die pagina’s bekijken, berichten lezen of posts liken. Hieronder volgt een overzicht van welke versies er van Facebook zijn:

-Facebook Lite: 1 miljard gebruikers
-Facebook Standard: 1,3 miljard gebruikers
-Facebook Business: 1,8 miljard gebruikers
-Facebook Lite is een lagere variant van het bestaande Facebook. Het is ontwikkeld voor mobiele apparaten zoals iOS en Android. Facebook Lite is gratis, maar heeft minder functionaliteiten dan de standaardversie.
-Facebook Standard is het meest populair versie van Facebook. Het is toegankelijk voor iedereen, maar bevat de meeste functionaliteiten. Er zijn verschillende varianten van Facebook Standard: van gratis tot premium. De premium variant is de beste functionaliteiten met meer taken en privacy schermen. Premium gebruikers kunnen bijvoorbeeld niet worden verwijderd of geanonimiseerd.
-Facebook Business is specifiek bedoeld voor bedrijven. Het biedt veel meer functionaliteiten dan de andere versies van Facebook, zoals e-mail marketing, relaties met cliënten en leads maken. Ook beschikt Facebook Business over een apart profiel waarmee je alle data beschikbaar stelt voor je bedrijf.
-De gratis versie van Facebook is wereldwijd actief. Er zijn meerdere gratis versies van Facebook te vinden in landen zoals Australië, India en het Verenigd Koninkrijk.

Bekijk ook

kolom vastzetten excel

Hoe kan je een kolom vastzetten Excel?

pdf vertalen

Hoe kan ik een PDF vertalen?

reel maken

Hoe kan ik een reel maken op Instagram?

wat is een boomer

Wat is een boomer precies?