Hoe werkt Instagram?

Instagram is een heel bekend social media platform. Je kan er allerlei verschillende foto’s en video’s op zien en plaatsen. Maar hoe werkt Instagram nou precies? In deze blog zullen we uitleggen hoe je Instagram verhalen maakt en hoe je een foto en een Reel post en bekijkt.

Wat is Instagram?

Instagram is een online fotogalerij waar je foto’s en video’s kunt delen met je volgers. Het platform is sinds 2010 beschikbaar en maakt deel uit van Facebook. Instagram heeft op dit moment ongeveer een miljard gebruikers. De app wordt voornamelijk gebruikt om foto’s te posten en te bewerken met filters en effecten die je kunt toepassen voordat je ze deelt. Je kunt ook hashtags toevoegen aan je posts om andere mensen te helpen bij het vinden van soortgelijke content of een bepaalde locatie of gebeurtenis.

Hoe zet je een foto in je verhaal?

Op Instagram kun je een foto in je verhaal zetten. Verhalen van Instagram staan als een cirkel boven in je homepagina. Een verhaal op Instagram is 24 uur zichtbaar, na die 24 kan niemand de foto meer zien. Volg de volgende stappen om een foto in je verhaal te zetten:

  • Stap 1: Ga naar Instagram, dan zie je bovenin en rij met verhalen van andere mensen. De linker is jouw account met een plusje. Klik daarop.
  • Stap 2: Selecteer hier de foto die je wilt delen of maak de foto zelf.
  • Stap 3: Nu kan je een tekst, een filter of locatie toevoegen. Dit kan rechtsboven.
  • Stap 4: Ben je tevreden met je foto en de opmaak, klik dan op het pijltje en “jouw verhaal”. Nu staat de foto in je verhaal.

Foto posten op Instagram

Als je een foto wilt delen (ook wel posten genoemd) op Instagram, ga je naar de app en tik je op het kleine plusje onderaan het scherm. Let op dat je voor de optie “Post” kiest. Je kunt nu een foto of video selecteren vanuit je galerie, of een nieuwe foto of video maken met de camera-optie in de app. Als je een foto of video wilt maken met de app, tik je op het icoon van de camera en neem je de foto of video.

Nadat je de foto of video hebt gemaakt of geselecteerd die je wilt delen, kun je de foto bewerken. Je kunt een filter uitkiezen en de helderheid, het contrast en de structuur aanpassen. Ben je klaar met bewerken, klik dan rechtsboven op “volgende”. Nu kun je een caption (of titel) toevoegen, die komt onder de foto te staan. Je kunt ook mensen taggen, een locatie toevoegen, een nummer toevoegen en nog veel meer. Dat staat allemaal in het scherm. Hierna klik je rechtsboven op “delen” en dan heb je je foto gedeeld. Je kunt de foto nu ook zelf zien bij jou account, dit staat rechts onderin.

Instagram Reels posten

Een nieuwe feature in Instagram is Reels. Dit zijn korte video’s zijn die je kunt maken met behulp van de app. Instagram Reels zijn een leuke manier om je volgers een kijkje te geven in je leven of iets te laten zien waar je mee bezig bent.

Een Instagram Reel maak je door op het plusje te klikken onderin je scherm en dan Reels te kiezen. Hier kan je weer een video selecteren of zelf maken. Ook kun je hier weer filter toepassen. Als de video gemaakt is en je tevreden bent, klik je weer op “volgende”. Hier kun je nog de filter aapassen, teksten toevoegen, muziek toevoegen en nog veel meer. Klik daarna weer op “Volgende” en je Reel is gepost.

Hoe bekijk je foto’s en Reels?

Op jouw homepagina, zie je de foto’s die gedeeld zijn door jouw volgers. Je kunt hier naar beneden scrollen en de foto’s liken die je leuk vindt. Dit doe je door twee keer snel achterelkaar op de foto te klikken of op het hartje te klikken onder de foto. Je kunt ook reageren door te klikken praatwolkje en je kunt de foto delen door te klikken op het papieren vliegtuig icoontje. Onderin je scherm zie je ook een video icoontje. Hier kun je de Reels bekijken. Deze kun je ook liken, delen er erop reageren.

Wie ziet jouw content?

Wanneer je je content hebt geplaatst op Instagram, zijn er verschillende factoren die bepalen wie jouw content ziet. Ten eerste heeft Instagram een algoritme dat bepaalt welke content voor welke gebruiker getoond wordt. Dit algoritme is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder wat voor soort content je plaatst, hoe vaak je post, en hoeveel mensen reageren of liken je berichten.

Ten tweede hebben sommige mensen een privé-account, waardoor hun content alleen zichtbaar is voor mensen die ze toevoegen als volger. Als je een privé-account hebt, kunnen dus alleen jouw volgers je content zien. Als je geen privé-account hebt, kan in principe iedereen je foto’s en video’s bekijken.

Bekijk ook

wat is een boomer

Wat is een boomer precies?

wat is een dm

Wat is een DM?

hoe ga je viraal op tiktok

Hoe ga je viraal op TikTok?

hoeveel verdien je met tiktok

Hoeveel verdien je met TikTok?