Zeilkleding: wat je nodig hebt voor je volgende zeiltocht

De wereld van zeilkleding is een spannende wereld, met veel variatie om uit te kiezen en veel verschillende stijlen, kleuren en omstandigheden. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen met winkelen voor je volgende zeiltocht, geen zorgen! In deze blog vertellen we wat je nodig hebt voor je volgende zeiltocht en behandelen we alle benodigdheden.

Draag tijdens het zeilen kleding die je warm en droog houdt

Tijdens het zeilen moet je op alle omstandigheden voorbereid zijn. Het weer kan snel veranderen, dus je moet de juiste kleding hebben om je warm en droog te houden. Warmte is essentieel bij het zeilen. De wind kan kil zijn, zelfs in de zomer. Een goede vuistregel is om je in lagen aan te kleden. Zo kan je altijd een laag uittrekken als je het te warm krijgt. Maar als je niet genoeg lagen hebt, zal je koud worden. En dat is niet fijn. De juiste onderkleding kan essentieel zijn om het de gehele zeiltocht comfortabel te hebben.

Waterdichte kleding is ook essentieel. Zelfs als het niet regent, zul je waarschijnlijk op een bepaald moment door de golven besproeid worden. En als je overboord valt (dat gebeurt!), wil je kleding dragen die je droog en comfortabel houdt totdat je weer op de boot kunt. Een goede zeiljas houd je voldoende droog tijdens het zeilen.

Dus wat moet je dragen tijdens het zeilen?

Hier zijn enkele suggesties:

  • Een hoed of vizier om je gezicht te beschermen tegen de zon en de wind;
  • Een zonnebril met UV-bescherming;
  • Een shirt of jas met lange mouwen van een ademende, waterdichte stof ,zoals Gore-Tex;
  • Fleece of wollen lagen voor warmte;
  • Sneldrogende broek van nylon of een andere synthetische stof;
  • Laarzen of schoenen met antislipzolen.

Vermijd katoenen kleding, want die wordt gemakkelijk nat

Wat zeilkleding betreft, is een van de belangrijkste dingen om in gedachten te houden dat je katoenen kleding wilt vermijden. Katoen wordt namelijk gemakkelijk nat en kan snel oncomfortabel en zelfs gevaarlijk worden als je langere tijd op het water bent. Kies in plaats daarvan voor kleding van synthetische materialen die vocht afvoeren en je helpen droog en comfortabel te blijven. Er zijn verschillende geweldige opties beschikbaar, dus neem de tijd om wat onderzoek te doen en de juiste uitrusting voor je behoeften te vinden.

Laagjes zijn de sleutel om warm te blijven

Om warm te blijven tijdens een zeiltocht is laagjes dragen de sleutel. Dat betekent een paar verschillende lagen kleding die je naar behoefte aan of uit kunt trekken.

Begin met een basis laag van thermisch ondergoed of een vocht afvoerend materiaal dat je droog en comfortabel houdt. Daar overheen een laag wol of fleece voor isolatie en maak het af met een waterdichte buiten laag.

Als je vaart in koud weer, is het belangrijk om je ledematen te beschermen tegen de kou. Draag zeilhandschoenen en mutsen om je handen en hoofd warm te houden. Je kunt ook een sjaal of nekwarmer dragen om je nek warm te houden. Pak kleding in die je in lagen kunt dragen, zodat je ze overdag of wanneer ze doorweekt raken met water kunt verwisselen.

Dus wat ga je dragen tijdens uw volgende vaartocht?

Er is niets zo vervelend als het vergaan van de kou. Zeker op het water kan je het erg snel koud hebben. Daarom is het echt belangrijk om de juiste zeilkleding te dragen. Ga naar een speciale watersport winkel zoals Vrolijk Watersport en pas verschillende kleding items. Ze kleding moet natuurlijk niet alleen warmte bieden maar het moet ook comfortabel zijn. Je moet uiteraard niet belemmerd worden tijdens het zeilen. Dus neem zeker de tijd om een goed besluit te nemen over welke zeilkleding je aan doet op je volgende tocht!

Bekijk ook

Waarom wordt er nood­vuurwerk op het water gebruikt?

kinderen

Een GPS horloge voor kinderen

Verwarmde handschoenen

Verwarmde handschoenen, wat een uitvinding!