Wat is refurbished iPhone?

Je hebt vast wel een gehoord van refurbished iPhones, maar wat is dat nou eigenlijk en waar moet je opletten bij het kopen van een refurbished iPhone? Dat lees je in deze blog.

Wat is refurbished iPhone?

Een refurbished iPhone is een telefoon die eerder is gebruikt, maar die weer zo goed als nieuw is. Alle kenmerken en functies van de telefoon werken nog net zo, als toen hij nieuw was. Dit geldt ook voor zaken als de camera, het aanraakscherm en de geluidskwaliteit.

Als je een refurbished iPhone koopt, krijg je een telefoon die eruitziet en werkt als een gloednieuwe, maar tegen een veel lagere prijs. Dat komt omdat refurbished telefoons al eerder zijn gebruikt, dus ze kunnen niet als nieuw worden verkocht. Maar als je het niet erg vindt dat de telefoon niet gloednieuw is, kan het kopen van refurbished een geweldige manier zijn om een goede deal voor een iPhone te krijgen.

Hoeveel kost een refurbished iPhone?

Een refurbished iPhone kan 100 tot meer dan 1000 dollar kosten, afhankelijk van het model dat je kiest en waar je het koopt. De populairste modellen, zoals de iPhone 7 en 8, kosten meestal zo’n 180 tot 270 euro, terwijl oudere modellen zoals de 6s al voor 90 euro te koop zijn. Als je op zoek bent naar een recenter model, zoals de X of 11, kunt je verwachten dichter bij 450 tot 650 euro te betalen. Natuurlijk zijn de prijzen afhankelijk van de staat van de telefoon en of er accessoires bij zitten. Je kunt meestal goede deals voor refurbished IPhones vinden door online of bij je lokale mobiele telefoonwinkel te shoppen.

Waar koop je een refurbished iPhone?

Er zijn een paar verschillende manieren om refurbished iPhones te kopen. De eerste manier is om ze bij Apple te kopen. Apple heeft een website waar ze gecertificeerde refurbished iPhones verkopen. Dit zijn iPhones die eerder in bezit zijn geweest, maar die het strenge inspectieproces van Apple hebben doorlopen om er zeker van te zijn dat ze aan de hoge eisen van het bedrijf voldoen.

Een andere optie is om refurbished iPhones te kopen bij een derde partij, zoals Gazelle of Amazon. Deze retailers zijn gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte en opgeknapte elektronica, waaronder smartphones. Ze hebben meestal een brede selectie van telefoons beschikbaar, dus je vindt er zeker een die aan je behoeften voldoet.

Ten slotte kun je ook gereviseerde iPhones vinden via websites van providers en fysieke winkels. Veel providers bieden speciale aanbiedingen voor gebruikte telefoons, dus het is de moeite waard om op hun websites te kijken wat er beschikbaar is. En als je op zoek bent naar een iPhone in persoon, kan een plaatselijke of andere elektronicawinkel ook een aantal opties voor je hebben.

Waar moet je opletten wanneer je een refurbished iPhone koopt?

Als je een refurbished iPhone wilt kopen, moet je op een paar dingen letten om er zeker van te zijn dat je een kwaliteitsproduct krijgt. Controleer eerst of de verkoper een goede reputatie heeft en iemand is die je kunt vertrouwen. Er zijn veel fraude praktijken, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn. Kijk vervolgens naar de staat van de iPhone. Het moet in goede staat zijn zonder grote krassen of schade. Zorg er ten slotte voor dat de prijs eerlijk is en dat je niet te veel te veel betaald.

Dus beter een nieuwe of refurbished iPhone kopen?

Aangezien nieuwe iPhones vrij duur kunnen zijn, is soms een refurished iPhone een slimmere keuze. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat refurbished iPhones mogelijk niet dezelfde garantie hebben als een nieuwe iPhone. Bovendien hebben refurbished iPhones niet altijd dezelfde functies als een nieuwe iPhone, zoals het nieuwste iOS-besturingssysteem. Uiteindelijk hangt de beslissing om een nieuwe of refurbished iPhone te kopen af van je behoeften en budget.

Bekijk ook

De bekendste Google Home apparaten

Siri

Valt Siri je echt lastig?

kinderen

Een GPS horloge voor kinderen

Verwarmde handschoenen

Verwarmde handschoenen, wat een uitvinding!