De bekendste Google Home apparaten

De bekendste Google Home apparaten

Google Home is een intelligente luidspreker die je bedient met je stem. Je kunt hem gebruiken om allerlei dingen te doen, zoals het afspelen van muziek, het beantwoorden van vragen en het bedienen van andere slimme apparaten in je huis. In dit artikel lees je alles over de Google Home apparaten.

Hoe werkt het?

De Google Home is een spraakgestuurde assistent die je in staat stelt om met je stem te zoeken op het internet, taken uit te voeren en informatie op te vragen. Het apparaat wordt aangedreven door de Google Assistant en maakt gebruik van machine learning om beter te worden in het begrijpen van jouw stem en behoeften.

Chromecast

Chromecast is een kleine mediaspeler die je aansluit op je tv om zo films, muziek en video’s vanaf je smartphone of tablet te streamen op de tv. Ook werkt de Chromecast nauw samen met de Google Home smart speaker, waardoor je bijvoorbeeld eenvoudig video’s afspelen op het tv-scherm door er alleen maar naar te vragen.

Google Home

Google Home is een draadloze speaker en voice-assistant van Google. Het apparaat maakt gebruik van de spraakherkenningstechnologie van Google om te reageren op spraakinvoer. Om de spraakassistent te starten, begin je je zin altijd met ‘Hey Google’. Je kunt Spotify koppelen aan Google Home en de Google Assistent vragen om muziek af te spelen. Je kunt bijvoorbeeld ook timer-instellingen instellen of algemene vragen stellen, bijvoorbeeld: wat is een podcast? Ook kun je het apparaat gebruiken om bedieningselementen in huis te bedienen, zoals Google Home lampen of thermostaten.

Google Nest Hub

Google Nest Hub is een slim display met Google Assistant ingebouwd. Het toestel kan worden gebruikt om te zoeken op het internet, te luisteren naar muziek, films en tv-programma’s te streamen en nog veel meer.

Deurbel

De klassieke deurbel is grotendeels hetzelfde gebleven als vroeger. Je drukt erop, je hoort een belgeluid en je weet dat er iemand aan de deur staat. De Google Nest Hello video-deurbel en dit maakt dat ouderwetse idee van een bel compleet achterhaald! Deze deurbel heeft een videofunctie en onderscheidt pakketjes, mensen, dieren en voertuigen. Hierdoor ontvang je alleen een melding in de Google Home app als het relevant is.

Thermostaat

Als je een Google Nest themostaat in huis hebt, kun je de temperatuur op afstand regelen. Dit is handig als je bijvoorbeeld niet thuis bent en bent vergeten de verwaming uit te zetten. Met de makkelijke app kan je de verwarming op afstand lager zetten. Je kunt ook vooraf instellen hoe warm het in huis moet zijn op bepaalde tijden van de dag of week. Zo hoef je nooit meer thuis te komen in een koud huis!

Wasmachine (en droger)

Google wasmachine is een slimme wasmachine die beschikt over een aantal handige opties. Zo is de wasmachine voorzien van een ingebouwd display waarop je kunt zien hoe lang de wasmachine nog bezig is met wassen. Ook kun je de wasmachine via de Google Home-app op afstand bedienen. Zo kun je de wasmachine inschakelen als je onderweg bent en laat je de wasmachine weten wanneer het tijd is om te stoppen met het wassen en drogen.

De Google wasmachine is ook voorzien van een ingebouwde sensor die ervoor zorgt dat de wasmachine automatisch stopt met het wassen als er geen water meer in de machine aanwezig is. Dit voorkomt dat er schade ontstaat aan de machine of dat er wateroverlast ontstaat.

Rookmelder Google Home

Het is altijd belangrijk om te weten wanneer er gevaarlijke stoffen in de lucht aanwezig zijn. Een rook- en koolmonoxidemelder kan je helpen dit te ontdekken. Google Home kan je helpen bij het controleren van je rook- en koolmonoxidemelders. Je kunt bijvoorbeeld vragen: “Oké Google, is alles veilig?” Als er iets aan de hand is, geeft Google Home een alarmsignaal af en geeft hij instructies over wat je moet doen.

Meer Google Home producten?

Er bestaan nog meer Google Home producten, zoals Google Home lampen, Google Home babyfoons en camera’s.

Conclusie

Er zijn dus veel verschillende soorten Google Home apparaten om uit te kiezen. Sommige zijn bedoeld voor gebruik in huis, terwijl andere meer geschikt zijn voor het gebruik buitenshuis. Met de producten van Google maak je van je huis een smart home!

Meer weten over tech? Lees dan ook eens onze blog wat is een url.

Bekijk ook

Wat is refurbished iPhone?

Siri

Valt Siri je echt lastig?

kinderen

Een GPS horloge voor kinderen

Verwarmde handschoenen

Verwarmde handschoenen, wat een uitvinding!